Er det tid til at få kigget på en ny opvaskemaskine?

Du bruger sikkert ligesom så mange andre din opvaskemaskine hver dag – ja, måske endda flere gange om dagen. Den spiller en stor rolle i dit køkken og er din gode ven, når den sure opvask skal tages. Derfor er det også vigtigt, at den virker optimalt og bliver vedligeholdt rigtigt. Med tiden kan en opvaskemaskine godt blive lidt nedslidt, da den bliver brugt så meget som den gør. Den vasker måske ikke lige så grundigt som førhen, og hvis det er en gammel model, er den sikkert heller ikke energivenlig. Med loan dk kan du få råd til en ny opvaskemaskine allerede i dag.

Spar penge i det lange løb

Mange opvaskemaskiner fra den ældre årgang er ikke lige så energivenlige som dem, du kan få i dag. Med en miljørigtig opvaskemaskine kan du i sidste ende spare en sjat penge på dit forbrug, og dermed bliver den enkelte opvask billigere for dig. Det er da noget at smile af!

Når du vælger en opvaskemaskine, skal du være opmærksom på en række ting:

  • Et stort udvalg af programmer gør det nemt og fleksibelt for dig at klare opvasken i det daglige. Et hurtigprogram er skønt til de travle dage eller under middage, hvor opvasken hober sig op, mens et miljøvenligt program er tidskrævende men økonomisk fornuftigt og miljøvenligt.
  • Der skal gerne være masser af plads i din opvaskemaskine. Men bor du i en lille lejlighed, kan du få en bordopvaskemaskine, så du kan have den på køkkenbordet ved siden af håndvasken.
  • Energimærke. Jo mere energibesvarende, des bedre for din pengepung og samvittighed.

Gode råd til vedligeholdelse

Din opvaskemaskine kan holde i rigtig mange år, hvis du husker at vedligeholde den og rengøre den regelmæssigt. Det er ikke noget, man ofte hører om, men faktisk kræver din opvaskemaskine løbende rengøring for at virke optimalt.

  • Rens dit filter så du undgår at gamle madrester hober sig op og danner rammerne for, at bakterier kan formere sig. På den måde fjerner du også den dårlige lugt fra maskinen.
  • Rengøring af maskine. Engang imellem kan du give din maskine en vask med brun sæbe eller klor i sæbebeholderen.
  • Trænger din maskine til en kærlig afkalkning, kan du bruge citronsyrepulver i sæbebeholderen og starte en almindelig vask.

Med ovenstående tips og råd kan du passe godt på din nye opvaskemaskine.