Minimere din risiko for identitetstyveri

Identitetstyveri er den hurtigst voksende kriminalitet i Amerika. Ifølge Federal Trade Commission nåede antallet af identitet tyveri hændelser 9,9 millioner i 2003. Disse forbrydelser skønnes at have taget den gennemsnitlige offer $500 og 30 timer til at løse.
Fra stjålne kreditkort til samlede identitet kidnapning er disse grimme og udbredt forbrydelser svært at undgå og ofte vanskeligt at korrigere. Selvom det er svært at virkelig undgå at blive offer for identitetstyveri, er der et par måder, du kan beskytte sig mod denne skadelige kriminalitet.
1. typer af identitetstyveri
Identitet tyveri forbrydelser spænder fra pung snatchings til kingpin-stil svig ringe. Definition af identitetstyveri er en forbrydelse, hvor en svindler indhenter nøgleelementer for personlige oplysninger, såsom et CPR-nummer, for at efterligne en anden. Identitetstyveri kan opstå når nogen tager din mail, stjæler din pung eller aflæser dine poster fra en institution. De fleste tilfælde kan løses forholdsvis let, hvis de er fanget tidligt. Kreditorer og banker holde normalt dig ansvarlig for kun den første $50 for falske anklager. De mest alvorlige tilfælde af svig kan tage flere år og mange ressourcer til at løse.
2. forebyggende foranstaltninger
I denne verden af smilende fremmede, kan det være svært at holde din identitet sikkert. Den bedste sikkerhedspolitik er at blive klar over svig og forsigtig med hvor du dele personlige oplysninger. Kontrollerer dit kontoudtog omhyggeligt hver måned og holde øje med mistænkelig aktivitet på din kredit rapport. Et papir shredder kan også være et effektivt redskab til at gøre sikker på personlige oplysninger og forhåndsgodkendt kreditkort tilbud ikke ender i de forkerte hænder.
3. Hvis din identitet bliver stjålet
Hvis du har mistanke om, at din identitet er blevet stjålet, er det første skridt at få alle fakta om skaden. Bliv din egen detektiv-Søg din kredit rapport og bank regnskab for spor. Spørg dine kreditorer til straks at annullere enhver svigagtig afgifter og overveje at sætte en sikkerhedsadvarsel på din kredit rapport. Hvis tyveriet er alvorlige, indgive en politianmeldelse. Hvis svigagtig poster begynder at dukke op på din kredit rapport, sende breve af tvisten til rapportering agenturerne med kopier af dokumentation din påstand. Tilmelding med en kredit overvågning vil informere dig om ændringer til dit kredit. Det kan tage et stykke tid til fuldt ud at genvinde sikkerhed af dine konti, men det er afgørende, at du ikke lader den svig eskalere.
FÃ¥ din kredit rapport og score nu! ()